Oavsett om du ska bo kortare eller längre tid så lönar det sig rent ekonomiskt att kolla de lokala bostadssidorna istället för att bara hålla sig till mäklare.
Mäklarna här tar oftast en månadshyra som avgift sen ska du alltid räkna med minst en månads deposition till hyresvärden. En bra (och vanlig) lösning är att hyra hotell eller en annan semesterbostad för 1-2 veckor för att sedan leta vidare när man redan är på plats. Många hus har skyltar uppe i fönstren om att de är till uthyres eller till salu. Så att bara ta en långpromenad och gå och titta bland husen i de område man vill bo kan resultera i att man hittar sitt drömhem 😍
De sidor jag rekommenderar för att hitta bästa bostäderna är föjlande:
milanuncios.es
fotocasa.es
idealista.com
tucasa.com
Sen finns det självklart ännu fler varav många säkert är bra men det vet jag inget om. 
 
 BRA ATT VETA OCH ATT TÄNKA PÅ
-Se till att du får ett kontrakt!
Jag personligen har inte alltid brytt mig om det är vitt eller svart jag hyr utan fokus har då legat på att ha tak över huvudet eller att jag kanske har hittat något jättebilligt. Men va inte lika dum som mig! Jag säger inte att det alltid blir strul, men ofta blir det de och då står man där ganska dum när man inget kontrakt har. Här där landet dessutom är uppbyggt på papper så är ditt papperskontrakt än mer viktigt!
-Något annat om kontraktet är att det inte ser ut som vi är vana vid utan det är ofta en mindre berättelse på 5-6 sidor.
-Varje sida ska underteckas i kontraktet! 
-Var noga med att spara dina kvitton på betald hyra. Ofta betalas denna kontant och du får ett handskrivet kvitto.
-Innan du skriver på kontraktet så gå noga igenom bostaden! Har den några skador? Är den möblerad så är det viktigt att möblerna inte bara står uppskrivna som inventarier utan även i vilket skick de är i. I annat fall så kan man ha oturen att få betala någon annans slitage på möblerna, vilket innebär att depositionen brinner inne. 
-Många hus och lägenheter står det "Till salu" på. Låt dig inte avskräckas utav detta ifall att du bara vill hyra. Många bostäder är tillgängliga för båda delar. Här finns även ett annat alternativ som är vanligt och det är hyrköp. Man betalar då 15% av köpesumman vid inflytt och sedan betalar man resterande som en vanlig hyra i 1-3 år och sen är man husägare.
  
 
Här kan du se några exempel på hur husskyltarna kan se ut 😊
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress