Flera månder har gått sedan senaste inlägget. Orsakerna till varför är många. Flytten till gran canaria blev lite mer än vad vi hade räknat med helt enkelt. Att starta om såhär har varit det svåraste jag någonsin har gjort. Hade det bara varit jag och Tobbe så hade det nog kunnat funka rätt bra men nu har vi dessutom 4 barn som hela tiden måste ha ett tryggt hem och trygga föräldrar. 
Tobbe har inte klarat omställningen att flytta så bra och hans alkoholvanor är värre än någonsin och även alla problemen som följer med det.
Flytten som vi såg så mycket fram emot gick inte alls som planerat. G hittade en mäklare åt oss som han sa var jättebra och som dessutom bara skulle ta en halv hyra i avgift vilket lät lockande. Att han dessutom hade en fullt möblerad lägenhet med 3 sovrum lät ju ännu bättre. Men som talesättet säger så om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det. Självklart så var det så även i detta fallet. För att göra en lång och plågsam historia kort så vart vi lurade på flera månadshyror och lägenheten. Utan tak över huvudet är otänkbart med 4 barn så vi tog bokstavligen första bästa. Så det slutade med en halvskabbig lägenhet som var helt tom och vi fick lägga pengar vi inte hade på det viktigaste i möbelväg. Så nu bor vi i Vecindario och barnen har börjat i spansk skola här. (Kommer att komma ett inlägg om hur man skriver in sina barn i spansk skola senare för den som är intresserad) Tyvärr så trivs bara 1 av 4 barn vilket gör vardagen lite knöglig. Vi har under de senaste månaderna gått igenom mycket men vi är fortfarande alla fast beslutna om att stanna kvar - hålla ut - och lyckas! Vi hade börjat komma en bra bit på vägen vad det gäller att starta upp vår egen Csc men nybörjare och noviser så blev vi lurade och bestulna vilket inte bara lämnade oss fattiga denna gången utan vi stod helt barskrapade. 
VI HADE INGENTING KVAR! Så nu återstår det mödosamma arbetet med att bygga upp det vi hade igen.
Vi kunde inte (och kan fortfarande inte alltid) ge barnen mat.. rent dricksvatten.. ingenting.. När Tobbe sen inte fick betalt på sitt jobb så hade vi svultit ihjäl om det inte vore för några väldigt få personer som sett till att vi fått in lite på kontot och kunnat föda barnen. Utan dessa hade vi med säkerhet dött... Dessa personer är utan tvekan vårt ljus i mörkret! Jag kan inte uttrycka mig tacksamhet nog mycket till dessa (väldigt) få personer.
 
 
 
Just nu är det bara så svårt att se ljuset i slutet av tunneln trots att jag vet att det finns där... Vi måste bara kämpa liiiite till. Nu i veckan så fick jag tag i de sista (tror och hoppas jag) pappren som behövs för att ansöka om vårt NIF för Casa de la Joppe CSC. Så nu ska alla papper gås igenom och skrivas under för att senare levereras till Las Palmas för att få sin officiella stämpel. Ju fortare detta sker så har vi vårt NIF (motsvarigheten till ett svenskt organisationsnummer) och vår licens så vi kan sätta igång på allvar och jobba. 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress