1.     Klimatet! Självklart klimatet! Värme och sol året om. De är ju inte känt för sitt antal soldagar om året för intet. Det är något speciellt med att gå i bara linne under vintermånaderna. Många med medicinska åkommor som luftrörsbesvär och reumatism mår ofta mycket bättre i detta klimatet. För att inte tala om en strålande sol och mycket palmer som är underbart för både ögonen och själen.

 

 

2.     Särskilda behov! Har man barn med särskilda behov så kan det vara underbart skönt att slippa kämpa för sitt barns rättigheter! På Canaria slipper man allt sånt och istället så får man det mesta serverat utan att ens anstränga sig vilket är extremt uppfriskande efter att vara van vid Sverige, försäkringskassan och besparingar.

 

3.     Avslappnat och en slags laid-back-stajl!  Det är så mycket mer avslappnat och mañana mañana  är ett helt vedertaget koncept hos alla Kanarier. Kommer man in i det så är det många gånger ett ganska trevligt och skönt sätt att leva på. Kan bli lite svårare när man har barn tyckte jag själv, men hade nog njutit mer av det om man barnen varit äldre.

 

4.     Priserna! Det ÄR mycket billigare än hemma i Sverige på de allra flesta varor och produkter. Även boende och tjänster kan räknas in här. Maten är mycket billigare om man bara handlar på rätt ställen. (Med andra ord ska man hålla sig borta från supermarkets i turistområden där det ofta är MYCKET dyrare än hemma i Sverige) Något som dock är dyrt är el. Vilket man snabbt märker om man inte släcker lampor och stänger av sådant som man inte använder.

 

5.     Bilar! Köpa bil är rena drömmen vad det kommer till priser om man ska jämföra med Sverige. Detta eftersom bilar subventioneras av staten om jag har förstått det hela rätt. Dock ska man tänka sig för när det gäller färg och lack.. Solen har en tendens att fucka up lacken rätt rejält och dessutom rätt så snabbt, dock så finns det färger där de syns mer och andra mindre.

 

6.     Frukt och grönt! Allt är ju närodlat och det mesta är dessutom ekologiskt till ca halva priset av vad vi betalar för vår här hemma i Sverige. De ligger plantage av olika slag utefter vägarna. Alltid gott, färskt och billigt!

 

7.     Gott om Svenskar! Den som inte vill bo bland lokalbefolkningen och leva ett Canarieliv kan utan problem bosätta sig på exempelvis den södra sidan där det finns gott om turister och bofasta ”utlänningar”. Där behöver man ingen Spanska för att klara sig utan det går alldeles utmärkt med Engelska och ibland även Svenska. Det finns även allt ifrån Svensk skola, svenska kyrkan, Svenska affärer för den som saknar Svensk mat, Svenska restauranger för den som vill äta Svensk mat och kanske prata lite Svenska, till olika Svenska föreningar.

 

8.     Lokalt boende och liv! För den som istället vill bo bland lokalbefolkningen och leva bland lokalbefolkningen och inte alls bara vara bland Svenskar och andra turister så finns även den möjligheten. Där behöver man Spanska eller i alla fall vara villig att lära sig Spanska för att klara sig. Där kommer man oftast mycket billigare undan än i turistområden.

 

9.     Allergier och intolerans! För den med glutenintolerans och andra allergier så är mataffärerna på Canaria rena himmelriket. I Sverige hittar man om man har tur en liten hylla med några få glutenfria produkter som oftast består utav lite torrt bröd och kakor som inte många vill äta utav. På Canaria är det nästan svårt att få tag i produkter som innehåller gluten och det mesta i mataffärerna är glutenfritt. Brödet som ligger i brödhyllan har jag inte blivit klok på alls eftersom det är glutenfritt men smakar precis som allt annat bröd jag alltid har ätit. Lika mjukt och känns likadant som brödet vi är vana vid hemma i Sverige. Så rena drömmen för glutenintoleranta. Samma gäller nästan för de med laktosintolerans. Eftersom Kanarierna inte använder mycket mjölkprodukter alls i sin mat så behöver man inte oroa sig för mjölken heller.

 

10.  Och så min egen favorit… Cannabis Social Clubs! I Spanien följer man EUs direktiv och lagar och därför är marijuana lagligt så länge det hanteras och sköts på rätt sätt. Även den som inte är med i klubbar får lov att ha några få (3 st per 3 månader) plantor ståendes i sitt hem. Hela denna biten bygger på principen att var man har rätt att göra vad man vill (inom rimliga gränser) i sitt eget hem. Man kan även få thc förskrivet av läkare, samt få möjlighet till större inköp på klubbarna om man har ett läkarintyg som intygar att man har en diagnos som berättigar till thc.

 

 

Karin B

Så härligt det låter! Man kanske borde flytta.

Svar: Det är verkligt härligt!
Linda Hedman

Emiza - Träning & Outfit & Tatuering

Låter härligt

Svar: Det är det verkligen! Men allt är inte en dans på rosor och samma saker som lockar oss Svenskar är även ofta de saker vi i längden har svårast för. Men jag längtar tillbaka!!
Linda Hedman

Emmelie

Jag var på Gran Canaria förra månaden och vill gärna återvända dit! :D

Svar: Ett helt underbart (och ibland väldigt frustrerande 😂) ställe att bo på! Vi var där i drygt 1 år och jag längtar "hem"...
Linda Hedman

madabouttea.se

Gran Canaria är så fint! Har varit där två gången men var väldigt länge sedan. Vill gärna dit igen!

Svar: Förstår det! Det är ju en helt fantastisk stor liten ö 😍
Jag är så glad att vi har vårt hem kvar där nere! Ser fram emot att åka "hem"..
Linda Hedman

Linda

Intressant! Hade inge aning om att staten subventionerade bilar! Samma gör dom i Norge fast med elbilar,hehe vi i Sverige verkar ju dock lite sega på den fronten. Även ifall det önskas såklart vem vill INTE ha en Tesla!
Lite tokigt med Cannabisen där dock, hehe. Hade inte en aning om att det är så fritt i Spanien faktiskt. La Islas Canarias som är så "svenskt" *S*

Svar: Jodå, cannabis klubbarna frodas nog som allra mest just i Spanien och öarna är inget undantag.
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress