En väldigt nöjd tjej över att komma ut i skogen en stund
 
Vi är lite oense här hemma vad det gäller om vad barn klarar och hur stor frihet de borde få vad det gäller sin utevistelse. Tobbe anser att barnen inte ska få gå upp på berget och vara ute i skogen med förklaringen att de kan göra sig illa. Och visst har han väl rätt i att man kan göra sig illa, men samtidigt så kan man väl göra sig illa i stort sett överallt eller?
Själv anser jag att de visst borde få gå dit. Men kanske att de kan gå tillsammans just av samma anledning, är de två så kan en åtminstone hämta hjälp om nu olyckan är framme. 
Detta har vi disskuterat många gånger och många timmar nu. Hans resonemang gör det svårt för mig att stå på mig men jag har ändå kvar min åsikt. Jag tycker att skogen är det perfekta lekstället! Det var det för mig som barn. Det spelar ingen roll om vi var hemma i stan eller på semester i vår sommarstuga.. Jag var alltid ute! Jag älskade när vi var på vårt lantställe och jag vet inte hur många dagar jag spenderat i skogen för mig själv. Där finns allt man behöver för att kunna roa sig och vara sysselsatt hur länge som helst. Att man dessutom fylls av frisk luft och sover jävligt gott till natten är ju heller inte fy skam.
 
 
Tjejen med fötterna som inte verkar sitta fast ordentligt..
 
Så idag fick jag nog och följde med dom ut. Även om jag älskade skog och mark som liten så föredrar jag att se det på bild idag. Tror jag börjar bli gammal helt enkelt.. för att inte tala om det faktum att jag är livrädd för varenda kryp som huserar under löv och pinnar... Det gör det inte så enkelt för mig att vilja följa med barnen ut dit. Men när vi bor så här avsides så är ju skog och mark den enda lekplatsen vi har... 
 
 
Vi hade riktigt roligt ute i skogen tillsammans
 
Idag så gjorde jag mitt yttersta för att inte låtsas om min äckliga-små-kryp-fobi och följde med ut. Eller snarare var det väl som så att jag ruttnade på att de inte ska få vara i skogen så de fick följa med mig ut. 
 
 
Kevin vart lite missnöjd dock när den pipiga mamman gnällde över kylan och ville gå hemåt igen efter ett tag
 
Klart som sjutton att de kan göra sig illa, men det kan de väl göra var som och när som. Titta bara på Kevin... Hans skador har inträffat mestadels inomhus när vi alla har varit i närheten..! Skador går inte alltid att förhindra! Vi kan bara försöka att lära dom hur de ska göra för att försöka undvika skador, men de kommer ändå att bli sin beskärda del utav dom.. 
 
Men när jag hävdar detta så kontrar Tobbe oftast med att tänk om de skadar sig illa.. de blir ambulans.. det kommer in ytterligare en anmälan till soc.. oansvariga föräldrar..! 
 
Rädsla! Rädsla för soc ska alltså göra så att mina barn inte ska få klättra, hoppa och springa vilda i skog och mark?! Och då oratar vi om barn som sällan går långt ifrån huset och alltid håller sig i närheten.. 
hmmm Jag tycker ändå att barnen ska få vara ute i skogen själva!! Sen får soc och resten av världen tycka vad de vill!! 
Anonym

Det är ju Tobbe och inte soc som tycker så!

Svar: Det handlar mest om rädsla för nya anmälningar från hans sida. Även om de oftast rinner av oss som vatten på en gås så upplever han de jobbigare än mig. Och vi har ju fått anmälningar för mindre.
Linda Hedman

Anonym

Kan förstå det...

Svar: Tack. Förbannat jobbigt är det!
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress