Jag är faktiskt saknad!! Helt otroligt, och det värmer mer än vad jag kan beskriva! Jag som i vanliga fall skriver flera gånger i veckan har inte skrivit ett ord på länge. Och vet du vad? Någon märkte det! Helt plötsligt kommer det på fb eller som frågor här på bloggen.. Var är du? Hur mår du? Det var länge sedan du skrev.. Tack fina! Jag har mått både bättre och sämre.. Just nu är jag ändå på bättringsvägen jämfört med hur jag har mått. Det har varit en på tok för kaotisk tid för att jag skulle kunna skriva. All kraft och energi har gått till familjen. Detta har varit en lång och jobbig sommar! Och allt som har hänt den senaste tiden är lite för mycket bara… En semestertripp till helvetet men som räddades av underbara gamla vänner. Utslagna och spräckta tänder som räddades av en grym tandläkare och en ännu grymmare morfar. Maxen som fick fatt i min PiccLine och som han självklart drog i för allt han var värd. Självklart innebar det komplikationer som inte alls var roliga och nu behöver jag opereras..

 

 
 
Ögonbrynen har vuxit ut och nu väntar jag bara på att håret ska följa i samma spår. Här är i alla fall en väldigt trött Linda som bara önskar alla problem och skit åt helvete! 
 

Samtidigt som allt annat händer så hade Tobbe stora problem på CJM Gruppen där han jobbade. Problem på så vis att hans lön inte betalas ut. Och visst, det är Tobbes fd svåger som äger CJM. Det är hans vän, men oavsett så kan man inte jobba gratis! Det funkar liksom inte när det ska kosta mer än vad man tjänar att jobba!! När det saknas flera tusen på varje lön (rätt många tusen dessutom). Så efter att vi pratat igenom det så valde Tobbe att byta firma. LAS 4 paragrafen säger att Tobbe har rätt att gå på en gång när lönen inte betalas ut enligt anställningsavtalet. Han väntade ändå på tok för länge med att ta steget att sluta men vi hade inget annat val till slut.

Finns väl inte allt för många icke-miljonärer som har råd att betala för att få jobba?  Tyvärr så sa han upp sig dagarna innan lönen skulle komma så förra månaden vart det i stort sett ingen lön alls. Samtalen mellan Tobbe och CJM har varit få. Varför? För att de inte svarar när han ringer!! Sedan får vi höra att de inte betalt för boendet som han hade utan de fakturorna hade de tydligen bara strykt!? Hallå är det ens lagligt? På Canaria så hörde man titt som tätt att folk inte fick ut sina löner och även vi råkade ut för det. Men här hemma i Sverige? Aldrig ens hört talas om det! Men det kanske bara jag som haft turen att aldrig stöta på skitfirmor innan. Att vi nu får höra att CJM inte betalar sina fakturor till andra firmor, och att det är många fler än jag i min vildaste fantasi hade kunnat tro som står på kö för att få sina pengar gör ju inte att man känner något större hopp om att någonsin få se de där surt ihop arbetade pengarna. För vår del handlar det om ca 35-40000 kr som saknas men jag har hört en del hiskeliga belopp nämnas som andra kräver dom på. Jag vill nog inte ens veta hur många fodringsägare som knackar på deras dörr. Så det är väl bara att inse att vi på något vänster ska leva på noll och ingenting under den kommande månaden. Surt som fan med tanke på hur vi faktiskt fått kämpa för att få ihop det med logistiken för att han skulle kunna jobba borta. Tack o lov så är den nya firman han jobbar på helt annorlunda. Trots att det inte är någon lön nu den första månaden så har den nya chefen/firman ställt upp till tusen för inte bara Tobbe, utan för hela familjen! Och då är detta en ny människa i våra liv! Jämfört med Christian på CJM som ska föreställa vara en av Tobbes äldsta vänner!?!

 

 

Vänder man mig dessutom ryggen efter att man felat så förbannat mot mig så... tja... nu ska jag nog bara vara tyst..! Men jag måste säga att jag börjar ruttna ordentligt på "folk"!!

 

Kanske är det där med vänner helt enkelt inget för oss? Kanske ska vi bara hålla oss för oss själva så att man slipper det där med att få en dolk i ryggen av de man litar på?

Att få slängt i ansiktet att han ingen slutlön får blev lite för mycket för mig just nu. Att de inte ens svarar i telefon när han ringer dom är nästan ännu värre! Snacka om att känna sig pissad på! Lider med Tobbe som faktiskt kallat denna människa för sin vän i så många år. Om jag känner så här, vad känner inte Tobbe då??

Men tankarna fortsätter att mala i mitt huvud.. Hur är det möjligt..? Kan man verkligen ens göra så..? Fast de frågorna är ju rätt överflödiga då det är precis det som CJM just nu gör. Men helt ärligt, -va fan gör man när man plötsligt inte får sin lön? Snacka om att känna sig så ända in i helvete blåst och lurad! 

Så nu väntar möten med advokaten och en hel drös med papper som ska fyllas i. Pengar som ska krävas kräver en hel del papper som ska fyllas i. Tur att Tobbe är så nitisk med att skriva upp timmar och sånt. Dessutom så finns en hel del konversation sparat både sånt som vi har bandat och sånt som skickats via sms. Så att vi vinner detta i slutändan tvivlar jag inte det minsta på, men varför skita ner sig så här som företagare? Jag fattar inte hur de tänker.. eller de verkar de ju inte göra. Lönespecen kom igår och enligt den så blir han utan lön. Jag hoppas vid Gud att det är ett skrivfel eller vad fan som helst, så att lönen ändå kommer på fredag och vi plötsligt kan betala våra räkningar och leva under månaden som kommer och framför allt att vi kan stryka ett fett streck över detta och bara glömma eländet. 

 

Tack vare fina människor så står vi fortfarande upp. All skit har tagit kraftigt på vårt förhållande som redan innan var skört. Båda är vi redo att ge upp men som tur är så inträffar detta aldrig samtidigt. En av oss står fortfarande upp och kämpar medan den andre måste bryta ihop för en stund och vise versa. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress