23 december 2017

En skön dag ombord

Vår vardag

Resan mot Stockholm igår gick förvånansvärt snabbt och smidigt. Väl framme så hann jag knappt ta ett snabbt bloss innan det var dags att kliva ombord. Maxen som hade tjatat om att åka båt hela vägen förstod aldrig riktigt att vi nu gick på båten. Tror att den är lite för stor för honom att uppfatta som just båt. Så idag fortsätter tjatet och han undrar när den där omtalade båtturen ska komma haha

 

 
I väntan på maten
 
Maten är helt fantastisk! Gårdagen bjöd på en tre-rätters middag som inte gick av för hackor. En förrätt med räkor och en sagolik röra. Sedan vidare mot varmrätten. Dock är jag inte den som är så där jävla förtjust i fisk och det slutade med att alla i familjen utom Didja bytte ut fisken mot en fin köttbit istället. Maxen och Kevin rörde knappt sin mat. Hade nästan lyckats glömma bort hur inte alls glada mina fragglar är i ”finmat” haha Inte ens när det kom in dessert på faten så åt de två. Bläää fick jag höra av Maxen medan Kevin försökte sig på att lite fint fråga om inte kocken kunde baka glass istället haha
 
 
En snörpa som tyckte om sin förrätt
 
 
Men så var den ju god också..!
 
 
Och så är det ju så där lagom trevligt när det plötsligt kommer en blixt utan förvarning haha
 
 
De flesta (men långt ifrån alla i personalstyrkan) är trevliga och mer än hjälpsamma med vad man än må behöva
 

Alla fragglar sprang upp och ner, fram och tillbaka till den milda grad att jag till slut gav upp med mina försök att försöka få fatt i dom alla. Så jag valde ut ett bord precis intill lekrummet där jag slog mig ner medan Maxen röjde järnet där inne och de andra fortsatte att springa omkring som ett gäng vilda hulliganfragglar.

 

 
Ett annat ställe som verkar funka för allas våra behov är helt klart poolen...
 
 
Kevin ligger utslagen efter någon timmes vattenhärjande 
 
 
Men fy, stackars mig som ska behöva ha det så här... hahaha nope, skämt å sido så har jag det underbart
 
 
Simone springer titt som tätt och visar sitt armband i någon av de alla barerna ombord så hon och kompisarna kan dricka läsk. Jag undrar hur många de är uppe i nu... 
 

Eftersom de alla är åksjuka så förberedde jag med åksjuke piller inför båtresan och idag tror jag att vi får användning för dom. Än så länge har sjön varit mild mot oss men de har varnat några gånger för att det ska ändras ganska så ordentligt och ikväll väntas storm och höga vågor. Så det blir väl lite spännande (kanske inte av den roligare sorten dock) att se hur mina fragglar reagerar på det.

 
Lugnet före stormen?!

 

Men än så länge kan jag säga att fragglarna älskar det här med kryssning så det är ju helt klart något att komma ihåg till nästa semester eller resa.

I dag har det varit lite lugnare eller så är det jag som i takt med att min frozen någonting börjar minska i glaset får mindre kontrollbehov och en aning mer tålamod… Tror att jag låter resten vara osagt haha

Natten har väl kanske inte varit någon höjdare med fyllon i korridoren som försökte öppna vår dörr när de skulle till dörren intill… Sen är det väl aldrig så där väldans mysigt att dela brits med an liten fraggel som har som sin största natthobby att sparka på sin mamma… Men vad gjorde det när morgonen kom och alla var på sina bästa humör. Kilade ner lite snabbt och tog ett morgonbloss medan fragglarna fick på sig sina kläder och sen bar det av till frukosten.

Frukosten klarade mina fragglars kritiska inspektion och alla åt de så att det sprutade genom öronen på dom. Eftersom vi bott mycket på hotell så är fragglarna bortskämda och vana vid en fin och stor hotellfrukost och det är detta moment som i deras ögon avgör hur bra hotellet är. Men trots att de bott på 4 och 5-stjärniga hotell så har de alla en gemensam favorit. Jag hade gissat på något av lyxhotellen vi bott på men nope, vinnaren är nordic choice hotell i Södertälje. Varför? Jo för att de har en glassmaskin som gästerna (i detta fallet fragglarna) får använda själva och hur mycket de vill… Så japp, Södertälje kommer nog att ligga som nummer ett bra tag framöver för dom.

Men nu kallar verkligheten mig tillbaka och jag ska försöka jaga upp fragglarna ur poolen innan det är dags för lunch. Vilken underbar dag! Vilken underbar resa! Vilken underbar jul!

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress