Nu är det bara några dagar kvar sen har jag nyckeln till vårt nya hem! Känns helt otroligt bra! Äntligen går saker faktiskt åt rätt håll känns det som. Lite nedförsbacke skadar ju faktiskt inte. För bara en vecka sedan så kändes även bostad som ett oövervinnerligt hinder. Men nu är även det löst. Visst är det en del kvar att ordna med och som jag ska försöka trolla fram men vi är en sååå lång bit på väg nu vilket känns underbart.

Känner mig ungefär så här inuti efter allt bra som hänt idag.... Bara älskar känslan!
 

Men samtidigt så är jag så van vid trubbel, strul och problem så det är svårt att helt glädjas åt vårt nya hem innan vi faktiskt står på trappen med nycklarna i handen. Finns alltid något som kan gå fel. Eller ja, lite fel har det väl redan blivit antar jag. Inte med lägenheten men ändå på sätt och vis. Vårt förråd med alla våra saker går inte att komma in i förrän mot slutet av månaden pga. av att ägaren är på semester. Det innebär att vi kommer till en tom lägenhet vilket ger mig lite magont. Så jag behöver ju inte ”bara” skaffa fram möbler utan det är ju typ allt som saknas och behövs. Men efter att ha lagt pengar på hissnande priser på flygbiljetter och med alla skulder som vi dragit på oss så ska det bli lite spännande att se hur jag ska klara denna utmaningen med att skaffa fram allt vi bara måste ha. Det kommer ju att få bli lite hipp som happ med olika akutlösningar tills att vi får tillgång till förrådet och kan hämta alla våra saker. Men även akutlösningar kostar.. Hua, ja det får bli som det blir helt enkelt. Vi har klarat värre saker! Fan, vi klarar allt och mer där till..  so, life.. just bring it on…

 

I morgon hoppas jag att nya kommunen har lite bättre svar åt mig gällande skola för barnen än vad de har haft här i Ulricehamn. Trots att vi gjorde allting helt rätt med att anmäla barnen till skola så har de fortfarande inte fått någon plats. Skolan här har nämligen problem med att få underlag ifrån skolan på Canaria. Såå tröttsamt! När jag senast pratade med rektorn på skolan här så fick jag till svar att hon inte kunde spanska vilket försvårade allt… Suck Jävla Kanarier och deras icke befintliga engelska!

Jo tack, been there and got the fucking t-shirt!!!

Men helt ärligt, visst har vi väl skolplikt I Sverige? Så varför går mina barn hemma hela dagarna? Ja, nu spelar det väl mindre roll eftersom vi byter kommun och hoppas på bättre lycka och en mer handlingskraftig rektor där borta för detta är ju under all kritik. (kan ju tilläggas att skolan här inte är informerade om att vi inte stannar utan att vi flyttar vidare så de ”jobbar fortfarande med problemet”) Jag hade faktiskt aldrig i mina vildaste fantasier kunnat tro att skola skulle vara ett problem här i Sverige! Men jodå, det var det visst det. Att ha ungarna hemma hela dagarna gör att de klättrar ju på väggarna. Och för min del så driver de mig till vansinne en sisådär femtioelva gånger om dagen. Visst försöker vi att vara ute och leka och röra på oss så att dels tiden går och dels så att de ska få gjort något annat än att bara sitta framför en skärm. Men det blir ändå inte så mycket som jag hade önskat. Dels så klarar inte Maxen det och dels så orkar jag inte. 

Och så var det väl dags för en liten sammanfattning av dagen i bilder....

 

 
Min underbara fina lilla Maxen som börjar bli så STOR..! 
 
 
När man är förkyld och slemmig i halsen så är det inte alltid så lätt att vara liten.. Dock är inte Maxen så förtjust i att kräkas i hinken så på morgonen när det är som värst så hittar vi honom oftast halvvägs ner i toaletten...
 
 
Och så självklart en liten Joppe oxå 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress