De som känner mig sen lång tid tillbaka vet vilka problem jag haft med mina tänder. Ett rent helvete enkelt uttryckt!! Och det är liksom de flesta jobbiga saker i mitt liv,- återkommande! Det började väl ungefär samtidigt som jag tappade mina första mjölktänder och det var även då någon gång som jag började skämmas för mitt leende. Sen har problemen bara avlöst varandra. Enzymrubbningar i saliven som fräter sönder tänderna.. Anorexia och kräkningar som förstörde tänderna.. En för smal gom så de nya tänderna inte fick plats och jag fick allt ifrån knäcka gommen och operera käkbenet.. Tandställning från att jag var 9 år till jag var 19 år.. Tandläkarskräck och en fruktansvärd nål fobi så att jag inte vågade gå och fixa till det som behövdes, när det behövdes.. Astmamediciner.. Epilepsimediciner.. Och låt oss inte glömma giftet jag får nu.. Hur många tänder jag har tuggat sönder i mina kramper har jag tappat räkningen på.. Fan, jag har dragit ut tänder på mig själv när smärtan har blivit för överjävlig och skräcken har hållit mig från att åka till tandläkaren..

Kan ju bara konstatera att mina tänder inte är i bästa skick..! Men vet du vad? De kommer de snart att vara!!

 

Var så nära på Canaria att få det åtgärdat men så kom andra problem och en lands flytt och satte käppar i hjulen för mig. För några år sedan så var jag hos en av de större tandläkarna i Göteborg för att få ett kostnadsförslag. Det jag fick till svar då skrämde mig nästan mer än ingreppen i sig! Satan i gatan, jag som tycker att det är hutlösa pengar bara att betala för ett mindre ingrepp… De ville ha 125000kr för att åtgärda mina tänder!! Jahopp sa jag och tackade för mig samtidigt som jag uppgivet insåg att några fina tänder skulle det inte bli. Inte innan barnen flyttat hemifrån i alla fall haha

Men med tiden så förändras allt och tiden går.. Nu när tänderna verkligen lever på sista versen så samlade jag allt mitt mod och kontaktade en tandläkare… En helt underbar tandläkare som kommer att hjälpa mig med att få mitt leende tillbaka!!

Kommer att bli så otroligt skönt att bara kunna slappna av när det gäller tänderna när jag är runt folk. Att inte alltid behöva le med munnen stängd! Att inte hålla handen för munnen när jag pratar!

Tjohooooo!! Det kommer att bli såå jävla najs helt enkelt! Går liksom inte att beskriva längtan efter mitt leende!

Så inom kort (hoppas jag haha) så lär mina dagar även bli fyllda med tandläkarbesök och komma allt närmare ett leende! Jag ser fram emot att sätta mig vid datorn och berätta om mina besök hos min nya tandläkare Johanna!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress