Så idag är det då min tur att fylla år. Fast min födelsedag brukar inte vara skäl för att fira. Jag var tvungen att tänka efter ordentligt för att komma på när min födelsedag faktiskt firades senast. När jag fyllde 15 firades den fortfarande men där tog det också slut. Varför det har blivit så vet jag inte riktigt. Men när jag fyllde 15 vet jag att jag fick både tårta, presenter och släkt och vänner som hörde av sig för att säga grattis. Under åren som har gått därefter så har det liksom bara inte blivit något mer. Förrän i år! I år väntar jag mig som vanligt ingenting av andra, men desto mer utav mig själv. Har avgett en del löften till mig själv och både utförande och resultaten kommer att bli min present till mig själv.

Så här på dödskanten i livet så är det dags att förändra mycket som jag inte är nöjd med!

 

Jag är nöjd med hur långt vi har kommit hemma med en del av problemen som vi hade. Det gapas inte (ja, förutom när tonårsmonstret väcks på morgonen och ska leta kläder.. 😖), svordomarna är i stort sett obefintliga och det är inte längre några slagsmål bland fragglarna. Mycket, mycket trevligare än vad det var innan jag satte ner foten för vad som är acceptabelt i ett hem!

 

Men det räcker inte. Nu är det dags för fler förändringar. Denna gången så gäller det vårt leverne. I det akuta skedet så är det väl mest för min skull, men i det långa loppet så hoppas jag att hela familjen ska må bättre utav mina planerade förändringar. Så därför var jag in på hälsokosten och tömde mer eller mindre deras hyllor. Ut med all skit som vitt socker och vitt mjöl. Mer eller mindre så åkte väl det mesta ut ur skafferiet för vi hade mest bara vitt, sockrigt och mjöligt. In med frukt, grönt och en jävla massa antioxidanter. Dags att färska upp allt jag en gång lärde mig. Även om jag just nu önskar att jag hade lyssnat bättre 😂.  En tripp om dagen till gymmet och försöka hitta motivation att fortsätta med mina powerwalks trots att jag finner dom skittråkiga när allt jag ser bara är betesmark efter betesmark.

 

Jag mår verkligen riktigt dåligt vissa dagar. Trött, slö och allmänt blah är när jag har mina bra dagar. Så jag får helt enkelt göra vad jag kan för att försöka boosta allt ifrån min självkänsla och energi till mitt allmäntillstånd.

 

Det är illa att man ska behöva vara mer eller mindre döende för att komma på att man har en del att förändra i livet. Och inte bara konstatera det utan faktiskt ta itu med skiten och åstadkomma de förändringar man vill få till. Och för nu så är det denna lösningen som gäller. Mera hälsokost och mera träning. Mindre skräpmat och mindre soffsittning.

 

Tjuvstartade faktiskt med träningen redan för någon vecka sen och med tanke på att min energi för det mesta ligger på ett fett minus så är jag jävligt nöjd med vad jag har pallat. Tog ett kort på spegelbilden innan första passet… Har det som motivationsbild till varför jag bara måste gå tillbaka hur dåligt jag än mår. Tror att det kan funka. Berättade om mina planer för läkaren när jag sist var där. Han trodde inte att jag skulle orka hela vägen men uppmuntrade mig till att försöka. Sen avslutade han med att säga att efter att ha träffat mig och bara skummat igenom en del av alla journaler jag har med mig så trodde han ändå att om någon ska klara det så är det jag 😂

 

Håret har börjat lossna igen. Ögonbryn har jag snart inga kvar heller. Fransarna sitter bättre men inte tillräckligt. Borde kanske ha önskat mig nya fransar av mig själv istället? Nä, de får bli min belöning när delmål 1 är nått istället 😊

Vad delmål 1 är? Jag har faktiskt inte en aning 🤔 Just nu vet jag knappt ens vad målet är. Jo, det vet jag visst det. Målet är ju självklart… Att må bättre på alla sätt och vis 😊💕

 

För övrigt så kan jag inte klaga på dagen. Blev en tripp till torp för att införskaffa lite smått till Kevins kalas imorgon. Självklart blev det en del annat också! Jag menar, jag kan ju inte åka till torp utan att behöva kånka, bära och släpa haha Men tillbaka till Kevins kalas. Det är ju stort! Sitt första riktiga barnkalas! Med egna kompisar som man själv har bjudit... Han pratade om det stundande kalaset innan han somnade och det är med stor förväntan och ett härligt pirr i magen som han viskade fram sina förväntningar för imorgondagen. 

 

 

Och såhär såg dagens lass ut  (såg helt klart mer ut i verkligheten! Om inte annat så vägde det bly!) som jag släpade kors och tvärs på torp och bussar med byten och annat krångel. Men allt går bara man vill, - det är bara en fråga om hur mycket man vill det!

 

Att jag sedan när jag kom hem med min packning möttes av grannen som stod med en jättefin liten tomatplanta till mig och önskade mig grattis på födelsedagen bara måste vara pricken över i:et!!!

Tanja

Grattis!! Tycker att du tänker helt rätt, klart du ska fira! Jag har , som 30 plusplus , tagit tillbaka makten över min födelsedag jag med , efter att i många år blivit ledsen och besviken över obefintlig respons ens från de närmaste. Nu är dagen MIN och jag firar mig och känner mig glad. Även om man är vuxen och mamma så ska det vara något visst med den dagen, och det tycker jag är bra för barnen att få se. Önskar dig en jättefin dag tillsammans med familjen, och hoppas sonens kalas blir roligt!

Svar: Tack! <3 Du har så rätt i vad du skriver. Och jag är helnöjd med mitt egna lilla firande för mig själv. Kevins kalas gick helt underbart perfekt och han är i sjunde himlen nu :)
Linda Hedman

5y9b.tenacity.us

I’m glad to see that Hammie’s hair is growing back!

Svar: Yeah me toooo
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress