Oj vad jag tog slut! Kroppen liksom bara stängde ner och vägrade att samarbeta med mig. Efter att ha varit iväg hela fredagen med Maxen, och vilken underbar fredag vi hade trots läkarbesök och äckliga mediciner. Och sedan iväg hela lördagen med Didja så tog all min enerii slut lagom till att jag nattade Maxen. Simone skulle sova över hos grannkompisen, Kevin som varit på kalas på ett lekland slocknade som ett ljus och Didja var inne i någon film på sin padda, så här var så tyst och stilla att jag däckade inne hos Maxen i hans väldigt lilla, smala och rätt så hårda säng. Vaknade helt groggy någon gång inder natten och gick och la mig i min egen säng. Så mycket skönare!! Toksov hela morgonen och vaknade först när Simone ringde på dörren vid 10 tiden för att hämta kläder till någon skogsmulle-grej som hon skulle få åka med grannarna på. För min del så har precis hela dagen spenderats i soffan. Ingen ork eller energi till någonting. Helt tom i bollen har jag känt mig. På gränsen till förvirrad och inte alls så trevligt faktiskt.

Fredagen spenderades till stor del hos läkaren men vi hann allt med både en fika och lite lek på den stora fina lekplatsen som ligger i Stenungssund. En helt underbar dag då solen inte bara sken utan det var riktigt varm och skönt. Det känns så jäkla bra när det är såna här dagar och Maxen faktiskt kan få vara ute han också. Det krossar mitt hjärta varje gång som jag nekar honom att gå ut.

 

 
Bästa killen ever att ha som fika sällskap 
 
 
Äntligen lite varmare väder så att även liten Max fick titta ut en stund
 
 
Grannen som var barnvakt åt de 2 mellanfragglarna skickade mig denna bilden som gjorde mig så otroligt glad när jag såg den. Vattenlek, sol och glada barn... Blir inte mycket bättre än så!
 
 
 
Kvällen avslutades i studsmattan som vanligt...
 
 
Bröderna bus har kul tillsammans
 
 
Till och med mamman gav sig upp och studsade en liiiten stund
 
 

Lördagen var lika bra den! Jag och Didja stack in till stan i jakt på lite kläder till skolavslutningen. Vi var inne i varenda butik och vi provade varenda klänning men ingen som dög och passade enligt fröken som var med. Så vi hade i stort sett gett upp och var på väg hemåt när hon äntligen såg sin klänning. Problemet var bara att hon såg den en kvinna som stod en bit ifrån oss… Didja är som tur är inte tappad bakom någon vagn så hon samlade lite mod till sig och gick sonika fram och tog reda på vart den var inhandlad.

 

 
Jag och Didja delar ju helt klart samma brinnande intresse för att shoppa!!
 
 
Tyvärr stumpan så finns det inte utrymme för det i vår ekonomi för tillfället men vänta du bara... Det kommer, och då är det du och jag som går in och shoppar upp allt vi vill ha även i denna butik <3 
 

Trevligare kvinna får man leta efter! En sån där människa som är vacker på både utsida OCH insida! De är på tok för sällsynta…  Didja fick inte bara adressen till butiken, som tyvärr hade slut på klänningen i sin web shop utan hon fick lite extra service så det raggades fram en sista klänning och denna är nu inhandlad och på väg hem inför kommande skolavslutning. Kan ju passa på och tipsa om denna hemsida med grymt snygga kläder! loveforever.se heter sidan som vi tack vare en fin kvinna kunde köpa klänningen på. Både jag och Didja satt och roade oss under hela resan hem med att titta på deras olika kläder... dregel...! 

 

I morgon stundar besök av LSS-handläggaren som ska komma på hembesök. När det kommer till Maxen eller rättare sagt allt strul runt omkring honom så längtar jag oerhört mycket efter Canaria! Där jag aldrig ens så mycket behövde ansöka om någonting för honom! Där det ansågs som en självklarhet att han skulle ha vissa saker enbart pga. att han behövde dom helt enkelt. Inget prat om indragningar, besparingar eller väntetider.

Pratade med rektorn på Maxens blivande förskola i fredags. Hon ringde mig för att fråga om hans Downs syndrom innebar att han behövde ha någon resurs. Jag sa ja. Sedan kom vi oundvikligen in på hans placeringsdatum. Jag rabblade skollagens lagar och paragrafer men för döva öron. Nope, för nu är det snart semester så nu blir det omöjligt innan augusti. Svårt att argumentera emot. Hon har ju en poäng. Men han ska ju vara ledig under semesterveckorna. Kan han inte få börja innan stängning? Typ som nu?! Han behöver inte skolas in som andra barn.. Han struntar i sin omgivning på det sättet.. Han väljer ut någon/några och resten är liksom bara ett bakgrundsbrus för honom… Sen är han ledig över stängningsveckorna och så kommer han tillbaka när ni öppnar igen… Snälla? Nope. Gick inte alls. Sök avlastning hos LSS blev tippset. Men söka avlastning hos LSS? Med vilken motivation? I väntan på förskoleplats söker jag härmed avlastning...? Funkar ju inte riktigt så... 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress