Kan det vara så att det någonstans finns en person eller familj som önskar att de hade en liten pojke till låns ibland? Kan det vara så att det någonstans finns ett mormorsmaterial som söker ett barnbarn? Eller en farmor som söker en liten skatt att få skämma bort? Eller är det kanske en hel familj som har hjärterum och stjärterum för en till och som söker med ljus och lykta efter den perfekta pojken att få låna ibland? Eller är det kanske en singeltjej som är uppvuxen med huset fullt av småsyskon och saknar ljudet av små fötter och mer än gärna vill låna en liten prins med jämna mellanrum för att överösa honom med kärlek och upplevelser? Eller är du kanske en farfar som gärna hade haft sällskap av en liten lintott ute i ladan? Någon som tycker att det är kul när Maxen vill hjälpa till att baka? Någon som gärna sjunger lite god natt visor och myser en stund vid läggdags? Finns det en morfar som vill ha Maxen i knäet när han kör traktorn eller som kan visa Maxen de nyfödda lammen eller kalvarna? Finns det någon som vill ha en liten pojk att låna varannan helg? En pojk med mer kärlek än vad ni någonsin kan ana. En pojk som bara vill få vara med, och vad ni än hittar på för saker så kommer Max att älska det och uppskatta det, så länge ni gör dem tillsammans! En pojk som möter varje morgon med ett strålande leende och bara älskar det faktum att det faktiskt är ännu en ny dag som bjuds!! En pojk som gör allt för att JUST DU ska le. En pojk som gör hela världen rosenrosa med sitt leende och sin otroliga inneboende styrka, livsglädje och lycka. 

 

 
Maxen 4 år

 

Jag har en liten prins, med det största lilla hjärtat och ett leende man smälter av som just nu letar efter en extrafamilj som han vill få åka till varannan helg. Maxen älskar fart och människor. Han gillar när det händer saker och det får dessutom gärna ske till musik.. Maxen har Down Syndrom och har även en del åkommor så som andningssvårigheter, astma mm. Men sånt tar vi allt eftersom så det kan vi hoppa över att oroa oss för redan nu. Maxen är en pigg krabat med enormt mycket energi och är för det mesta ett rätt glatt litet busfrö som älskar att göra sin omgivning glad med sina tokiga upptåg och knasiga framträdanden.

 

 
Så här ser Maxens inhalator ut och den lär du dig att sköta på 2 röda

 

 

 
Maxen 1,5 år

 

Max pratar väldigt mycket och bra, men då helst bara med och inför människor som han känner så bli inte förvånad om han går från att ”bara” sjunga eller hålla sig till några få enstaka ord till att visa upp sina språkkunskaper som sträcker sig till att inte bara kunna prata på Svenska, utan efter att ha bott utomlands så pratar Max även Spanska, Engelska och så självklart är han rätt duktig på TAKK (till skillnad mot sina stackars föräldrar som fortfarande kämpar på med sina tecken).

Maxen, ja hur ska jag lyckas beskriva det mest dyrbara och värdefulla jag har på ett sätt som faktiskt skulle göra honom ens en gnutta rättvisa? Omöjligt tror jag… Maxen är ALLT fint och underbart du kan tänka dig och sedan ännu mer!

Maxen är sitt glada lynne till trots en ganska känslig liten kille som inom hundradelen av en sekund lyckas känna in och snappa upp vad människorna runt honom känner och på vilket humör alla är på. I hans värld får ingen vara ledsen så misstänker han att du av någon anledning är nedstämd, ledsen eller har ont eller liknande så kommer han med all säkerhet att göra det till sitt lilla mission att få dig glad igen oavsett hur många sånger han än måste sjunga för dig eller hur många pussar det än må kosta eller kanske tror han att lite kittling kan få dig på humör igen..

Maxen har några få saker/intressen som han sätter framför allt och alla andra (bortsett från att få vara med och göra saker tillsammans, det slår alltid allt!)  Det är musik i alla dess former. Han älskar musik och skulle inte klara av att leva utan det! Det är djur, stora som små. Det spelar ingen större roll vilket djur det är, han är såld på en gång, även om det just nu är mycket hästar, dinosaurier och apor. Och till sist så älskar han att få vara med och hjälpa till med mat och bak i köket.

Oavsett vem du är, gammal som ung – kvinna eller man – 7-barnsmamma och numera mormor – eller en evig singel i sina bästa pensionsår, och vilka intressen du än må ha (även om de kanske inte innefattar dinosaurier och att sjunga fingerfamily på alla språk du kan) så om det skulle vara så att du söker just det jag råkar ha, nämligen mitt lilla hjärta Maxen. Så hör av dig! Vi letar med ljus och lyckta och vem vet..? Kanske råkar det vara just DIG vi söker!

 

 
Maxen 2 år

Jahopp, då ska vi se här om jag lyckats sammanfatta det jag ville få sagt… Efter möte med LSS-handläggaren så fick vi beviljat en avlastningsfamilj för vår son som är 4, snart 5 år. Men tyvärr så har de flesta kommuner i landet brist på avlastningsfamiljer och liknande så istället för att bara sitta och vänta och sätta allt mitt hopp till en liten annons som kommunen själva brukar lägga ut i de närmaste lokala tidningarna så tänkte jag göra slag i saken och själv annonsera. Skulle jag nu hitta en lämplig kandidat så kommer denna att behöva träffa vår LSS-handläggare för att kunna bli godkänd som avlastningsfamilj. Utdrag ur belastningsregistret samt något mer hos socialstyrelsen som jag i skrivande stund totalt har glömt bort vad det var,  kommer också att krävas av kommunen för att kunna bli godkänd.

Så vi söker alltså en avlastningsfamilj till vår Max och detta ska då vara varannan helg. Passar du för Maxen tror du? Eller vet du kanske någon annan som skulle passa perfekt? Hör av dig då! Vi väntar med spänning och förväntan på dig!! lindamedfamilj@gmail.com, skynda dig och skriv! Berätta lite om dig själv och ditt liv och väldigt gärna lite om varför just du/ni skulle passa så bra för Maxen och gärna lite om varför Maxen skulle passa just dig/er! 

 

 

Anonym

Jag hoppas och önskar att ni hittar rätt familj åt eran lilla prins ❤️ Så gudomligt söt! 😍

Svar: Det hoppas jag oxå 😬 Tack! 😊
Linda Hedman

Viktoria

Vilken fantastiskt gullig kille du har! Han är värd de rätta människorna omkring sig så jag hoppas att du hittar dem snart någonstans!

Svar: Åh tack! <3 Ja, jag håller tummar och tår och hoppas på det bästa just nu.
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress