1.     Alla stränder! Att kunna åka eller för all del bara gå till den ena paradisstranden efter den andra. Den ena tjock med turister, den andra undangömd och folktom, den tredje tvärs över ön och få en underbar bilresa genom ön på köpet.

 

 

2.     Öns puls! Gran Canaria sover aldrig. Eller jo, småstäderna sover hela söndag men ändå, det spelar ingen roll vilken tid eller dag man går ut.. Städerna och folket lever på ett helt annat sätt än vad vi tråkiga svenskar gör.

 

 

3.     Fira Svenska nationaldagen! Utomlands är denna dag helt ok att fira! Utan att en enda människa ska anklaga dig för att vara rasist. Denna dag firas med pompa och ståt i svenska kyrkan (bl.a. ska jag väl tillägga eftersom jag såg att det även firades i Las Palmas och säkerligen på fler ställen även om jag inte var där för att bevittna det).

 

 Nu är denna bilden förvisso från midsommar men du förstår säkert vad jag menar
 

4.     Windsurfa i Pozo Izquierde och i Vargas. Här finns gudomliga vågor som är kända världen över. Så är du sugen på att lära dig windsurfing, surfing eller kanske kitesurfing så är denna plats himmelriket på jorden.

 

5.     Glöm stressen! Lämna den hemma för på Canaria behövs den inte. Här tas saker som de kommer eller som brukligt manana manana. Kan ta lite tid att vänja sig vid men ta ett djupt andetag och bara släpp taget om den svenska klockan.

 

6.     Sol! Soldagarna på Canaria är skamligt många! Och underbara..!

 

 

7.     Promenadstråken! Om du inte känner för att ligga på stranden så finns det i stort sett alltid en underbar strandpromenad att gå utefter istället. Annars finns pittoreska städer med underbara hus och färger att förundras över medan man promenerar mellan husen.

 

 

8.     Se natur så vacker att det är svårt att tro att den är just naturlig! En bilresa upp i bergen ger dig dels en resa och vy utöver det vanliga för att inte tala om allt vackert du kommer att se när du tagit dig fram utefter slingriga vägar. Man skulle kunna tro att man var på en annan planet!

 

 
 

9.     Klimatet! Klimatet går liksom inte att komma ifrån! Visst kommer Calima ibland och ställer till det lite men det finns ju både ac och fläktar för att hjälpa till under denna tid. Men för alla reumatiker, astmatiker, luftrörssjuka mm mm så är klimatet helt gudomligt och underbart! 

 

 

10.  Ja, här kommer flummaren i mitt hjärta fram… Alla underbara Cannabis Social Clubs som finns!!

 

 
 

11.  Ja, det skulle ju bara vara 10 punkter på denna listan men det fick bli en extra… Nummer 11. får helt enkelt vara att Cannabis är lagligt! Förvisso med vissa restriktioner, men ändock så är det lagligt!!  

 

 

Jag skulle i stort sett kunna rabbla upp hur många fler anledningar som helst som att det är billigare att leva, äta ute, spriten nästan skänks bort på uteställen, att människorna är gladare, alla underbara palmer... Tjaaa listan skulle nog kunna göras hur lång som helst!

 
Rebecca Adnell

Åh, har varit på Gran Canaria två gånger! Fantastisk platser! :D

Svar: Ja visst är det! Paradiset på jorden i mångt och mycket! :D <3
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress