I samarbete med Hudvård i norden AB


(null)

Känslan när man kan gå ut utan en massa lager av klet för att dölja rodnaden och irritationen som följer av att jag använder en massa lager av klet (ja lite moment 22 blir de ju..)  Äntligen känner jag igen mig i spegeln igen!! 

 
Du vet när du har testat något som du verkligen gillar… Något som du känner funkar till 110 %... Så känner jag just nu. Som jag nämnde nyligen så har jag hittat det närmaste mirakelkräm som jag kan komma tror jag. Vi har ju en hel del hud och allergiproblem i vår lilla skeva familj. Maxen har sina problem med torr och fnasig hy i ansiktet. Medan jag och Simone dras med nickelallergi. Fraggelsnörpan har det dock mycket värre än mig eftersom hon dessutom är känslig för allt annat som innehåller metaller och skit. Hon får utslag bara av att duscha… Så att få möjlighet att vara en av de första som testar Skintifique som är ett helt nytt hudvårdsmärke på den Svenska marknaden är helt grymt. Måste erkänna att efter att ha testat så många olika krämer och salvor så var jag ganska så skeptisk till en början. Men det visade sig vara helt i onödan för jag blev snabbt frälst haha Jag menar, en hudvårdserie som allt ifrån rengör till återfuktar OCH SKYDDAR!? Klart jag blev helt salig när de dessutom faktiskt höll vad som utlovats!


(null)


Flaskorna och tuberna i sig är någonstans mellan stilrena och lite lyxiga i sitt utseende och förpackningar och gjorde ett snyggt komplement till badrumsskåpet. 
 
Mot min och Simones nickelallergi har det varit helt grymt att äntligen hitta något som funkar. Simone som haft utslag på magen så länge nu att jag nästan trodde att det börjat bli kroniskt är nu helt utslagsfri på magen och varken knapp eller dragkedja verkar störa henne efter att vi nu rengör och smörjer varje morgon och eftermiddag. Även hennes klåda och gnäll över sveda är som bortblåst. Efter duschning så har hon smort in sig med moisturizing lotion från Skintifique som gjort under för henne och hon har inte längre några utbrott pga. olidlig klåda över hela kroppen. Visst, problemen finns ju kvar men symptomen lindras till den milda grad att även min känsliga lilla fraggelsnörpa klarar av att stå ut vilket säger en hel del. 
 
För min del så är det i ansiktet problemen har varit. Smink innehåller på tok för mycket skit. Men tack vare Protective cream från Skintifique (som är min personliga favorit) så är all rodnad och hudirritation borta. Känner inte av det alls faktiskt. Just denna lilla tub med mirakelkräm kommer stå högst upp på min önskelista!! Äntligen har jag hittat något att ha som ett skyddslager mellan min stackars plågade hy och alla metaller och skräp som finns i det lager med smink som jag ska envisas med att ha. Samma lager som jag numera tvättar av med Skintifique’s ansiktsvatten varje kväll och jag är hur nöjd som helst. Luktmässigt är den ganska diskret (jag gillar inte lukten av ansiktsvatten haha) och den känns som vanligt vatten mot huden. Tvättar bort smink lätt och utan att jag behöver ta i med padsen. Efteråt lämnas hyn ren och skyddad. Att den dessutom känns aningen svalkande efteråt är riktigt skönt och är nog vad jag gillar allra mest med just ansiktsvattnet. 
 
Men allra häftigast är nog ändå att se hur jäkla bra det har hjälpt Maxen. Liksom många andra barn med ds så har Maxen problem med sin hy i kylan och har ständigt fnasiga och trasiga kinder såvida det inte är stålande sol och 25 plusgrader. Har inte en aning om varför just ds-barnen så ofta har dessa hudproblem som de har men jag vet att väldigt många av dom har det. Jag liksom många andra föräldrar har testat alla möjliga krämer och salvor just för detta. Vissa har hjälpt lite men aldrig tillräckligt. Så det va rätt kul att kunna tipsa andra ds-föräldrar (finns en låst fb-grupp för bara oss föräldrar till barn med ds där vi stöttar, skrattar, tipsar, ber om råd och bara delar med oss av våra underbara skatter) om att jag faktiskt hittat en kräm som funkar!! 

(null)

(null)

(null)

Vi som testat allt från receptbelagda medel till allt vi kunnat hitta på den receptfria hyllan har fram tills nu inte hittat något som biter på Maxens hy. Denna gången var det dessutom värre än vanligt ihop med sjukdomar och skit som ställde till det. Men bara några dagars användning så såg vi förbättring. Dessa korten är tagna med en veckas mellanrum. Innan jag testade Skintifique så räknade jag kallt med många veckors smörjande utan större resultat. Men med Skintifique gick det bort helt. PÅ EN VECKA!? WOW liksom..!


Nu när Maxen har varit sjuk så har hans ansikte blivit illa drabbat. Han fick ju en kraftig ögoninfektion ihop med sin rinnande näsa och nariga läppar och mun vilket gjorde att hela hans ansikte mer eller mindre bara skrek efter hjälp. Det var en ren plåga både för honom och mig att bara göra en så enkel sak som att torka hans näsa. Eftersom inget annat funkat och vi hade Skintifique hemma så tänkte jag att jag testar… Och aldrig i mitt liv hade jag väl kunnat tro att det skulle bli en sån markant skillnad bara på några dagar! En vecka senare så var allt borta!! Kanske låter det inte som en big deal för andra men för alla som vet hur det är att kämpa mot irriterad hud och gå igenom varenda kräm och salva som apotek och läkare har att erbjuda utan ett tillräckligt resultat kan nog föreställa sig lyckan när min lilla minifraggel äntligen fått tillbaka sina lena och mysiga "sommarkinder". För i vanliga fall är det ju bara på sommaren när kylan är på mils avstånd som han är så här mjuk och len annars. Helt otroligt och jag är helsåld på min nya hudvårdserie från Skintifique.

(null)

Tyvärr har jag ingen före bild just till denna... men för er som känner oss så vet ni hur Mannen med stort M får nästan som sår efter rakning... Så blev det även denna gången men vi smorde in med Skintifique’s Moisturizing Lotion och 20 minuter senare så var allt nästan borta. Irritationen la sig istort sett direkt så Mannen med stort M är nu skrämmande intresserad av min flaska med guld som han kallade den haha


På det stora hela så är serien så pass bra att jag efter någon veckas användning och innan jag ingick något samarbete skrev till företaget för att fråga om de även hade några hårprodukter i samma serie. Dessvärre inte i dagsläget men deras svar gav mig stora förhoppningar om att det ska komma. Tänk va underbart om det kom så vi även kan bli av med hårbottensproblemen som några av fragglarna har… Åh lovely 😍


 
Satt och funderade över hur jag skulle beskriva de olika egenskaperna på produkterna på bästa sätt. Vill ju liksom dela med mig så mycket som möjligt nu när jag är så nöjd med mig själv över att äntligen ha hittat rätt. Så jag satte mig med papper och penna och skulle skriva några stödord som jag tyckte varje enskild produkt stod för. Resultatet blev ord och fraser som " återfuktande", "försvinner snabbt in i huden", "inga parabener eller siliconer", "med få ingredienser", "känns inte ens att jag smort in", "neutral lukt", och "lätt och tunn, som att smörja in sig med osynlig fukt". Den sista kommentaren kom självklart från min favorit med protection cream som jag nog aldrig kommer att sluta att använda. 

(null)

Min absoluta favorit bland favoriter  😘
 
När man hittar rätt och är riktigt nöjd med något så kommer det av sig självt att man pratar om det och berättar för andra. Eller så ser andra resultaten och frågar om det. Didjas kompis som haft problem med utslag på händerna fick ju självklart pröva han också. Jag säger ingenting utan låter nog faktiskt bilderna tala för sig själva…

(null)

En veckas användning... say no more liksom... det funkar! Så jäkla nöjd med mig själv just nu haha

 
Så dagens samarbete eller inte, - det spelar inte så stor roll faktiskt… Skintifique’s nya hudvårdsserie är något ni kommer att få höra en hel del om från mig. Äntligen har vi ju hittat något som funkar!!  

Anonym

Hej. Det verkar vara en jättebra kräm. Vilken har du använt till eksemen på handen. Ha det fint.

Svar: Hej
Jag måste nog säga att vi använder allihop av de vi har. (du kan se dom på bild i inlägget) Det är väl bara på Maxen som vi har hoppat över ansiktsvattnet men annars så kör vi rubb och stubb allihop och på alla eksem och utslag. Hoppas att du hittar rätt i djungeln av krämer och salvor. Just dessa skulle jag verkligen rekommendera då de har hjälpt oss massor.
Kram
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress