Dagarna går så fort att jag har svårt att hinna med inte bara allt jag behöver hinna med utan även i huvudet. För mig kan det omöjligt vara mer än onsdag men när jag tittar efter så har fragglarna helt rätt och visst fasiken är det dags för lördagsgodiset typ… Varje kväll när jag lägger mig så blir saknaden nästan övermäktig. Smärtan över att vi förlorat ytterligare en dag i varandras liv är outhärdlig och det tar många timmar innan jag till sist slocknar av ren utmattning.

Morgonen efter är det på med det gamla vanliga falska påklistrade smilet och försöka göra allt jag kan för att de andra fragglarna. Men det är svårt. Fy fan vilket elände jag önskar den råttan som är orsaken till allt detta! Vänta du bara… Karma kommer och knackar på din dörr när du minst anar det!

 

Årets julshopping har i stort sett bestått av två stressiga dagar. Den ena på el corte ingles (åh va möe ja skulle kunna shoppa där 😂) och den andra på alisios. Det var min första runda dit och jag blev verkligen inte besviken. Där fanns allt. Även jysk dök upp där helt plötsligt och för mig rätt oväntat. Efter våra rundor till ikea, conforama och euromuebles så var dock shoppinglusten inte riktigt på topp. Lusten fanns det var väl snarare orken som tröt. Där kan jag fortfarande känna av min cancer. Tröttheten. Den finns där hela tiden och den går aldrig att sova bort hur mycket jag än försöker. Så jag gör vad jag kan för att ignorera den istället. Men det är inte alltid så lätt.

 

 
Grymt läcker och helt enormt stor julgran på ailsios köpcentra. Här finns de flesta butiker, cafeer och snabbmatsställen. Helt underbart ställe om man inte är helt utmattad redan när man kom dit...
 
 
Plötsligt springer vi rakt in i förberedelserna för en julshow mitt på shoppinggatan. 
 
 
En julorkester kommer gåendes och spelar när de går upp och ner längs gatan
 
 
Max älskar det...
 
 
Inte riktigt säker på hur vissa figurer passar in i julbilden men skit samma. Maxen strålar av lycka varje gång han hör dom komma.
 
 
Trummorna är en stor favorit hos honom
 
 
Var och varannan dag så är det något nytt som firas på gator och torg vilket är riktigt roligt för fragglarna. Vi förstår väl inte ens hälften av vad som firas men det spelar mindre roll för vår del som allt som oftast dras med av toner och rytmer som hörs lite här och var. Här firas inte julafton riktigt på samma sätt även om alltfler börjar ta efter iden med jultomte och allt som hör till. De firar istället i början på januari och de tre kungarna.  
 
 
 
Motorcykelkortegen var det Kevin som gillade mest. Han satt kvar under hela och var lika impad under hela tiden. Sen var det bara motorcykelprat på den fraggeln hela kvällen.
 

Det här med jul på stranden är lite skevt asså. Svårt att få till julkänslan bland mina älskade palmer, sandstränder och strålande sol. Men det visste jag ju redan sedan innan att det skulle vara så. Kanske är det annorlunda om man är ”hemma” i Sverige under hela december och kommer in i hela känslan av julen och sedan bara är här nere någon vecka över jul. Då har man ju liksom redan fått grundkänslan typ. Men alla verkar inte alls få julkänslan rubbad av sommaren. Kanske är det bara jag? Det blev dock mycket bättre i år än tidigare sommarjular. Men så har vi ansträngt oss lite extra med att hålla på traditioner och använt oss av allt vi kunnat komma på för att öka julkänslan. En favorit hos alla var dofter. Med hjälp av lite olika dofter så luktar det nu jul hemma hos oss har vi alla konstaterat och med det så var vi nöjda.

 
Eller ahh… Maxen var nog mest nöjd när det äntligen blev julafton och han efter en evighetsväntan fick öppna sina paket som han suktat så efter.
 
 
De andra verkade inte alltför besvikna de heller haha Känns bra när man ser att man fått till bra julklappar och att alla fragglar är mer än nöjda. 
 
 
 
Kvällen spenderades senare i san agustin där vi åt en helt otroligt god middag innan vi mer eller mindre rullade hemåt.
 
 
God jul min fina fraggelprins 💖
 
 
Det var inte det lättaste att limma ögonfransar enligt en liten tjej som börjar bli stor så jäkla fort. God jul min lilla fraggelsnörpa 💖
 
 
Ja vad säger man... Inte alltid man känner för att posera för morsans jäkla bilder 🤣 God jul min lilla minifraggel 💖
 
 
Ord räker inte till... 💖
 
 
Utmattad och proppmätt så gör man sig inte så där jäkla bra på bild asså 🤣
 
 
Julafton avslutades sittandes ute på altanen medan vi tittade på Maxen som gav en av sina dans och sång shower innan han senare somnade uppe på kanten till ryggstödet till soffan. Helt underbar avslutning på en lång dag 💖  
 
 
Liten minifraggel bara sekunderna innan han slocknat av utmattning av en lång och spännande dag. 
 

Telefonsamtal med en förtvivlad fraggel som tvingades att spendera julafton tillsammans med främlingar och plitar. Mitt hjärta blöder. Inga ord jag säger lindrar hennes smärta. Inte min heller. Eller syskonens. Hatet växer inom oss alla i takt med att dagarna som åtskilda går. Men inget varar för evigt. Inte ens detta. Så vi biter ihop en stund till. Så gott vi kan. Men inte det heller kommer att vara för evigt. 

Anonym

Ring nån dag så fikar vi

Svar: Yes! Låter som en bra ide :)
Linda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress