Nyvaken och förväntansfull. Muffinsfrukost har vi kört i alla år på fragglarnas födelsedagar. Helst vill de ha tårtan redan då men nope, den får allt vänta några timmar till... Vad bjuder ni era små på till frukost på födelsedagen? Hos oss är det svårt eftersom ingen av dom förutom Maxen äter frukost förutom under tvång. Muffins brukar dock alltid funka 4 gånger om året haha
 

Haft en riktigt lyckad födelsedag för Simone idag. Hon saknade T och var lite ledsen när han saknades till tårtan, men allt flöt på bra med folk som ringde och sa grattis och jag visade även upp grattis hälsningar via messenger och instagram för henne och hon sken av lycka. Att faster ringde från England var helt klart pärlan högst upp på toppen.

Simone är en ganska komplicerad liten tjej på sitt vis. Asberger och hennes uppväxtmiljö ihop med hennes egen personlighet gör ibland hennes liv jobbigare än vad det skulle behöva vara. Så liten, skör och bräcklig. Med ett enormt behov av bekräftelse så går hon sönder lite varje gång som de som ska finnas för henne inte finns där. Just nu är det T som är det jobbigaste för henne. Hon har ju vuxit upp med honom som sin pappa och han var även på väg att adoptera henne. Så hon har inte saknat sin biologiska pappa som aldrig funnits i hennes liv eftersom hon haft T istället som har täckt upp överallt. Nu när hon känner att han har ratat henne så har behovet av den biologiska pappan ökat.

Men trots allt som hon känner saknas henne så har hon strålat av lycka hela dagen. Finns inget bättre än att se sina barn stråla. Det får mig att känna mig oövervinnerlig. Det gör mig både stark och svag på samma gång. Det gör mig varm inombords. Det fyller mig med tacksamhet. Deras lycka får mig att sväva fram på små moln av egen lycka. Men det är väl så det är att ha barn… Deras lycka är vår lycka helt enkelt.

Dagen började med den för oss traditionella födelsedagsmuffinsen med tillhörande sång och morgonpaket vilket Maxen älskade. Han klappade händerna och tjoade av denna underbara sak att vakna tidigt och upptäcka allt från muffins till tända ljus och sång.

 

 
Min lilla prins  ❤   älskar upplägget med födelsedags-muffins-frukost haha
 

När de sedan kom hem från skolan så var det dags för tårta och resterande paket. Det är väl där det märks mest att det bara är vi. Bland mängden paket… De flesta barn har ju några fler vuxna i sitt nätverk än vad mina har. Det blir ju liksom inte samma även om jag köper fler paket. Hon hade helst önskat att de hade kommit från fler håll… Men jag gör så gott jag kan med att kompensera men det blir ändå aldrig samma.

 

 
Värken och febern som hänger över mig gjorde att vi gjorde något nytt i år. Vi köpte en färdig tårta. Första gången och det får nog vara sista oxå. Visst var den ok men det dög inte fick jag veta eftersom mina tårtor tydligen slår allt enligt mina fragglar. Så vi återgår nog till våra vanliga rutiner och bakar vår egna nästa gång. 
 
 
Maxen var väldigt nyfiken på paketen som han hade spanat in
 
 
Men han glömde snabbt bort dom för en stund när ljusen tändes och det blev dags för sång nr 2 för dagen
 
 
Så nöjd med att jag lyckades så perfekt med alla paket
 
 
Bara saker från önskelistan ❤ 
 
 
Nya canvastavlor och mer oljefärg var nog höjdpunkten enligt min lilla konstnär 
 

Sedan vart det pizza till middag, allt enligt födelsedagsbarnets önskningar.

Nåja, hon älskade i alla fall allt vi hade köpt och jag och Didja kände oss så där nästan löjligt nöjda med oss själva för att vi hade lyckats hitta de perfekta presenterna. Simone själv vart extra lycklig över sina nya målarsaker att hon genast satte sig vid sitt staffli och började måla. Fick ta ut det från hennes rum annars hade jag aldrig fått henne i säng.

Nu sover alla fragglar sen några timmar tillbaka, dagens städning är klar och allt är förberett inför morgondagen så nu ska jag lägga mig raklång i soffan och glo på någon meningslös serie på dumburken innan jag gör fragglarna sällskap. Fan va skönt det är när man är så där dödstrött i både huvud och kropp samtidigt som man är sååå nöjd med sin dag!

 

Men vill säga tack! Tack till er som ringt eller skickat grattis meddelanden! Det betydde så mycket mer för min fraggelsnörpa än vad ni anar ❤ 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress