Den senaste tiden har det blivit många inlägg om saker som har varit jobbiga att skriva om. Läskigt som fan faktiskt men samtidigt befriande. Som att släppa ut luften ur en ballong som är så spänd att den håller på att spricka. Men läskigt som sagt. Så idag nöjer jag mig med att hålla mig till vardagliga ting. Som att säga att Tjoohoo nu är sportlovet äntligen över och vi ska bara överleva helgen också haha Ja, jag älskar mina fragglar men mot slutet av loven så är det slut på allt vad tålamod och pedagogik heter.

 

Men det har hänt en del roligt den senaste tiden. Jag gick och funderade en del över det här med att föreläsa och bli inbokad via förmedling vs. föreläsa och fixa med allt själv. Det kändes läskigt och jag kände mig liten när min inre jantelag gjorde sitt bästa för att pressa ner mig i skorna. Men åh vad jag älskar er alla som lyfte up mig igen! Era uppmuntrande ord gav mig vingar starka nog att få mig att börja fila på en ny föreläsning och nästa vecka tänkte jag kolla lite på olika lokaler som skulle kunna passa. Inom en vecka eller två räknar jag med att kunna tillkännage plats och tid.

 

Idag tog mitt hjärta ytterligare ett glädjeskutt. Jag är nu en del av två av InoS (Influencers of Sweden) arbetsgrupp för mångfald och jämställdhet samt medlemsvård. Det ska bli riktigt roligt och jag ser med spänning fram emot arbetet. Att jobba med och för något som jag tror på och känner starkt för! För ingen annan anledning än att det får mig att må bra..! Coolt, det är nog ett tiotal år sedan jag gjorde något bara för att jag ska må bra så detta ser jag fram emot. Att det dessutom är ideellt och på frivillig basis och något utanför ordinarie liv och arbete så lägger man dessutom den tid och ork som passar en själv. En strålande början tycker jag!  

 

Som att inte det är nog så har jag idag varit och firat detta med att boka in en tid hos frissan på onsdag. Dags för att lyda ett gott råd och stanna upp och bara andas. Jag är lite osäker på hur man gör det. Har liksom aldrig gjort det innan. Men ett första steg är att bry mig om mig själv en aning lite då och då. Att stänga av mobilen och bara vara ibland.

 

Ett andra steg har varit att sätta mig och skriva ner en lista på alla måsten, alla behöver och alla vill. Nu ska de betas av en i taget, utan stress och press. Och skulle någon tycka att jag tar för lång tid på mig så är det deras problem för denna gången så ska jag för en gångs skull arbeta för mig själv och för mitt eget mående. Jag tänker unna mig nöjen och skratt och avkoppling på ett sätt som är helt nytt för mig. Jag som är van att leva för och genom mina fragglar… Nu tänker jag även leva för mig..! Kanske är det där jag har gjort fel under alla år?

 

Så idag har jag påbörjat att bocka av de punkter på min lista som var avsedda för fredagen!! Det kanske låter som en piss i Mississippi för er men för mig som inte har lyckats bocka av någonting på flera månader så är det stort. Jag har klarat av alla fredagens måsten, några av behöver-listan och mot kvällen så bockar jag av vill- listan. Känner mig stärkt av att lyckas. Känner mig långt ifrån oövervinnerlig men känner att det är där jag kommer att hamna om jag håller fast vid att jobba och leva inte bara för andra utan även för mig själv!  

 

 
Detta skulle ju självklart firas med lite bakning tyckte fragglarna som genast ställde sig i köket haha de tar verkligen varje chans. Men varför inte? Fredag och grått och trist ute så en kaka kanske kan liva upp humöret hos de små liven.
Christer

Jag har nu Läst igenom en del inlägg på din blogg, jag finner dem väldigt bra och gripande. Ska villigt erkänna att det är nog första gången jag är inne på den här bloggen. Självklart kommer jag följa dig nu och läsa vad du skriver.

Tack för din kommentar på min blogg, det uppskattas att få så fina kommentarer.

Svar: Kul 😊 men det innebär också att jag alltså hade rätt i min tanke om att kanske hittar någon hit eller så kanske jag hittar någon annan? Vi hittade ju varandra just pga en av de trådar vi vill försöka undvika .. Lite ironi i de hela.

Tack själv och du är mer än välkommen åter!
Linda Hedman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress