Att livet har sina upp och ner svängar är väl fullt normalt och något vi alla får stå ut med. Men just nu när jag befinner mig i en sån där ner sväng så är allt jobbigare och motigare än vanligt och därmed kommer även tankarna. De jobbiga tankarna. De är så mycket starkare än alla positiva saker jag försöker att fokusera på. Samtidigt som jag själv mår skit så upptäcker jag att Mannen med stort M och jag inte alls såg saker och ting på samma sätt och att vi lever i två skilda världar. Och hur det går återstår väl att se. Samtidigt så är min fraggelkobra ute efter blod (helst mitt) och gör vad hon kan för att såra och skada. Det är mycket nu.

 

Jag måste hålla för ingen annan gör det åt mig. Men tankar på att få slut på all skit en gång för alla tränger sig på. Skulle behöva söka hjälp. Men det finns liksom inget utrymme för det. Finns inget utrymme för mig. Känslan av att vara obetydlig, osynlig och oviktig. Mår verkligen inte bra. Försökt påpeka det några gånger lite fint till de som finns runt omkring men ingen tog någon notis. Slutade med att jag skrek ut det. Men inte heller då brydde någon sig utan det blev mest mer sparkar och hårda ord. Jag torkade mina tårar och blev tyst och alla blev genast nöjda och fortsatte som vanligt. Jag gick sönder lite till inuti. Ingen vill veta hur jag mår. Ingen av de som står runtomkring bryr sig utan de är nöjda med mig så länge jag biter ihop och bara finns för dom.

 

 
Konstaterar att badrumsspegeln är full av tandkrämsprickar och kan inte annat än att önska att det hade varit hela världen... 

 

Än så länge står jag kvar. Än så länge är jag här. Än så länge håller Maxens livsglädje även mig vid liv. För dom har bara mig. Mina fragglar… Dom har inga andra så jag måste hålla. Men samtidigt så kanske de hade kunnat få mer om jag inte fanns och var i vägen? Just nu är det jobbigt och varje andetag är en plåga. Försöker hitta de där positiva och glada sakerna att uppehålla mig vid men det funkar allt sämre.

 

Kan inte bo här. Av många anledningar. Jag har hittat något annat men då vägrar min fraggelkobra att följa med. Hon vill hellre bli omhändertagen av soc än att flytta härifrån. För här har hon sina ”vänner”. Och i hennes ålder betyder ju de allt… Sen att hon förstör sitt liv det spelar visst mindre roll. Kanske om någon annan än jag stod mellan? För jag räcker inte, det är plågsamt uppenbart.

 

Måste ha in Maxen på dagis! Han är så ensam. Jag åker kors och tvärs, är ute hela dagarna, allt för att han ska få träffa folk och få stimulans. Men han saknar vänner. Han saknar andra barn och vi lyckas inte hitta någon som vill leka med Maxen. Vilken lekpark vi än kommer till så vänder de andra barnen honom ryggen och jag ser hur hans hjärta krossas över att aldrig få vara med. Snart är det skoldags för honom och då är dagis och den lek han så behöver borta för alltid. Det plågar mig dygnet runt att se hur ensam han är. Han försöker på alla sätt han kan. Han tom försöker erbjuda sina leksaker eller godis till de andra barnen för att han ska få vara med men efter att de tagit vad de vill ha av honom så springer de sin väg och kvar står Maxen helt förstörd.

 

Just nu så är det ganska mycket kontakter med soc med tanke på fraggelkobran i huset. Sa vid det senaste samtalet att jag är trött. Att jag går på knäna. Att jag behöver få sova. Att jag inte håller. De svarade att de förstod det men att jag gjorde så bra så. Jag tystnade igen. Orkar ju inte. Vill bara att saker å ting ska funka men det verkar ju aldrig göra det så kanske är det dags att slänga in handduken? Kanske är det dags att ge upp? Envis i all ära men ibland måste man inse när det inte funkar längre. Och detta funkar ju inte.

 

Fragglarna är lediga och solen skiner. Så jävla typiskt. Fattig som en kyrkråtta så håller vi oss hemma. Kommer väl aldrig att repa mig ekonomiskt känns det som just nu. Vill inte stå med besvikna fragglar som återigen fick nej till allt ifrån glass till annan skit de vill ha eller göra. Orkar inte med konflikter i onödan just nu. Imorgon ska jag försöka lösa det så att Simone och Kevin kommer iväg till morfar som planerat. Didja lyser med sin frånvaro så kvar blir jag och Maxen. Det betyder att jag slipper ifrån pressen från fragglarna med att fixa tårta och skit bara för att jag fyller år. Då kan jag få glömma en dag som ändå inte förtjänar att firas.

 

Befinner mig som sagt rätt långt ner i min svacka. Vet inte om jag lyckas klättra ur den denna gången eller om jag tar en annan väg ut. Just idag känns allt nattsvart och imorgon kommer att kännas ännu värre. Men jag har fixat halva idag och ikväll har jag fixat hela idag… Så för nu tar jag minut för minut. Timmar känns för mycket. Så mycket tankar. Så mycket känslor. Så mycket smärta. Så mycket ensamhet. Så mycket att alltid sätta alla andra först men inte alls räknas från deras håll. Så mycket av all skit. Mår sämre än vad de flesta förstår. Men är det någon vits med att säga något? Blir det bättre då? Blir det annorlunda? Kommer några kommentarer och hjärtan att förändra hur det känns inuti mig?

 

Nope, på med mitt fejk face och ta med mig Maxen ut till gungorna nu… Kanske håller jag tills ikväll.. Kanske håller jag tills imorgon… Kanske håller jag… Eller inte. Spelar det någon roll? Knappt en handfull människor som kommer att märka det ändå. Jävligt jobbig känsla faktiskt det där. Den där känslan av att vara totalt onödig. Överflödig. Osynlig. Oviktig.