Har varit lite ont om uppdateringar. Inte kul att enbart skriva om skrik och panik. Inte roligt att skriva om hur allt bara är jobbigt hela tiden. Ibland kan det vara svårt att se ljusglimtar i allt beckmörker. De knäcker mig inte men nog bryter jag ihop lite ibland. Bryter ihop en stund sen är det dags att resa sig upp och gå vidare. LVU förhandling. Skit. Hatar att sitta där. Tycker soc gör det hela till en fars med sina lögner och sitt falska sätt. Men spelar med så gott jag bara mäktar med.

Trött på hur myndigheters skit alltid ska misstas för att vara fakta. Trött på hur dessa leende falska människor kan tas för äkta. Min blogg stör verkligen socialtjänsten. En riktig vagel i ögat av någon anledning. Men jag orkar inte. Sitt ni och läs och vänd och vrid på allt tills det passar er agenda. Varsågoda. Jag vet inte vad mer jag kan säga… 

Men faktum är att de aldrig lyckats knäcka mig innan och de kommer inte att lyckas bättre denna gång. Detta kommer att bli en fight från början till slut vilket de kommer att märka. Så länge Didja har kvar sitt LVU och hålls inlåst på SIS så kommer jag att vara som en böld i röven på dom! Antar att de måste ha ett fint litet budgetöverskott på Tjörns kommun som de vill göra sig av med för detta kommer att bli en ekonomiskt kostsam historia för dom!! 

 

 
Längtar tillbaka till sommaren som då vi fortfarande var en familj. Nu är vi bara en trasig spillra av vad vi en gång var. Snevriden och illa åtgången av myndigheter och maktmissbruk.

 

 

Mitten på november… Hur kan tiden gå så förbannat fort när dagarna kan gå så fruktansvärt långsamt? Inte långt kvar till jul. Köpte de vanliga trista chokladjulkalendrarna till dom små. Men konstaterade efter att de blivit plundrade av ett gäng pojkar att vi skulle behöva nya. Men orkar inte se dom där trista chokladkalendrarna mer. Varje gång samma sak… Tjat om att få öppna baaaara eeeen till. Så jag tänkte vara så där pedagogisk och pysslig och göra en egen… En med en massa mycket bättre grejer i än en ofta gammal smaklös chokladbit inuti så att de kan tjata ännu mera om att bara få öppna eeeen till… För jag bara älskar tjat… eller inte haha

Tänkte på det.. Didja ska ju också ha sin kalender.. Om den då är hemmagjord i små påsar eller liknande.. Då får hon ju inte ta in den. Kanske kan man få plitarna att förvara den på kontoret och att hon får öppna en per dag ihop med dom? Smidigt sätt att se till att hon inte plundrar den 😂

 

En ljusglimt har vi.. Vi flyttar! Äntligen! Ett jättefint hus där alla får egna rum och en sådär lagom stor trädgård runt omkring. Bra kommunikationer in till stan men ligger lite i utkanten så man slipper ha barn i stan så att säga. För mina fragglar mår bäst på landet där de inte stör så många och där fragglar kan få vara fragglar. Toleransen när det kommer till fragglar är annorlunda på landet. Men så är ju å andra sidan pojkstrecken det också. På landet hittar Kevin på dumheter som att smyga in i hönshuset eller palla rabarber ur grannens trädgård. Som vi bor nu så är det typ färgburkar… Ska bli så skönt att komma ifrån allt här. Men ännu mer ser jag fram emot att få en fast punkt som bara är vår. Ett ställe som jag kan tapetsera, måla och göra om tills det är helt och hållet mitt eget.

 

 
Passade på att beställa en förstoring på Simone åt hennes farmor och farfar. Önskar att jag hade varit bättre på sånt under årens lopp. Men får väl bättre mig nu då helt enkelt. 

 

Maxen har svårt för när det kommer fram kartonger och saker packas ner. Han vill gärna ställa tillbaka allt på sin rätta plats. Det har ju funnits tankar ett tag på om han ska få bo hos sina gudföräldrar över flytten. Så slipper han all stress som en flytt för med sig. Så kommer han hem till vårt nya hus och allt är redan uppackat och på sina nya rätta platser. Synd att de andra är så pass stora att de går i skolan och att man inte va rikare än vad man är för då hade jag tagit alla fragglarna på en resa och låtit flyttfirman packa, flytta och packa upp så hade vi alla kunnat komma hem efter en lyxig semester och allt hade varit färdigt att bara flytta in och börja leva. Det hade varit något det… Måste ju nästan vara den perfekta flytten.

 

 
Om folk bara visste hur krångligt det är att få till en fotografering med min skeva lilla familj 😂 fast det finns ju andra skeva små familjer som förstår fullständigt. Som vet precis hur snabb man måste vara för att lyckas få det där fotot då fraggeln sitter stilla i en bråkdels sekund... 

 

Julafton… Ja, i år så blir den helt klart udda. Eftersom Didja inte får komma hem över jul utan den ska hon spendera inlåst på SIS, så tänkte jag att det är väl bara att packa ihop julen i en låda eller två och ta med oss alltihop till deras besöksrum så får vi väl fira jul där. Eller? Kan inte komma på någon annan lösning. Men det skulle inte förvåna mig om soc eller boende skulle sätta käppar i hjulen för oss. Typ att nope, inga besök på julafton eller någon sån skit. Men vi får väl se. Tänkte att jag skulle boka in besöket idag eller imorgon. Nästa vecka ska jag upp till henne igen. Hade önskat att jag hade kunnat åka oftare men det är knivigt att få ihop fraggelvakter.

 

Eftersom flytten kommer att inkräkta på julen en del så föreslog någon av fragglarna häromdagen att vi skulle börja med julen lite tidigare. Så i helgen väntas nu första julbaket vilket brukar komma lagom till lucia i vårt hem vanligtvis. Listan som hänger på kylen med de olika sakerna som ska bakas blir bara allt längre och jag misstänker att den kommer att behöva en redigering innan vi gör upp shoppinglistan. Lussekatter, pepparkakor och pepparkakshuset är standard. Likaså knäck och mintkyssar. Men i år tänkte vi göra något nytt och det verkar fragglarna ha tagit fasta på för nu står där allt ifrån geléhallon till ischoklad (inte för att jag förstår varför för varken jag eller fragglarna äter det). Jag skulle vilja testa att baka eget vörtbröd. Jag älskar vörtbröd!! Men har aldrig bakat något eget innan så det hade ju faktiskt varit kul att testa. Mjuk pepparkaka ville Simone baka så det såg jag att hon hade skrivit upp på listan. Kokostopparna med saffran och apelsin doppade i choklad som fragglarna gjorde för ett tag sen här hemma skulle passa perfekt nu till jul. Tack Roy Fares för perfekta recept som även små fragglar kan följa. Julgodis har de skrivit upp som en helt egen post haha Jaha får väl se va för recept jag kan hitta på julgodis som fragglarna kan göra. Fudge går ju att göra typ en miljard varianter på så där borde jag kunna hitta något som passar var och en av dom.

 

 
Familjen skev in action..... 

 

Beställde en canvas tavla på en av bilderna (den ovanför här) vi tog hos en fotograf i somras när vi var på our normals familjedag. Jag stör mig på att jag inte kan se ansiktet på Måne och Maxen men kan inte hjälpa att ja ändå tycker bäst om just detta foto. De andra känns så stelt och arrangerat. Detta är ju vi i ett nötskal liksom. Alla tillsammans men ändå upptagna med sitt eget. Eller alla upptagna med sitt eget men ändå tillsammans. Det är ju inte någon smickrande bild på någon av oss. Men den samlade bilden älskar jag.