När de tog fragglarna så kom polisen efteråt och sa att de hade pratat med sin överordnade och socialtjänst och att de kommit fram till att Joppe skulle bli hämtad och körd till Maxen. Jag ville verkligen inte säga hejdå till hunden också. Skulle jag förlora honom också? Samtidigt så är han inte bara min hund. Han är inte bara vår hund. Han är Maxens hjälpmedel. Han är Maxens allt. Så självklart släpper jag hunden. Självklart är det bättre att Maxen får ha hunden än att jag har honom. Självklart är jag tacksam över att Maxen inte blir helt ensam och utan allt och alla han håller kärt. Detta har jag tröstat mig med när det har varit jobbiga stunder. När jag bara inte kan sluta se och höra Maxen inom mig. Hur ensam och rädd han måste vara. Då hjälper det att tänka att han har Joppe.

 

 

 

Men nu visar det sig att så är det inte. Joppe blev inte upphämtad. Igår kväll får jag ett mail från vår nya konsult som säger att Joppe blev kvarlämnad och att en personal från boendet har hand om honom. Min ångest just nu har inga gränser. Jag fick förra veckan höra att Maxen lekte mycket med familjens hund och att han verkade tycka om den. Jag reagerade starkt och svarade surt att det är Maxens hund, inte deras. Fick inget mothugg på det så jag trodde bara att det var ett missförstånd och att det var Joppe de hade menat. Nu förstår jag att så inte är fallet. Det är familjens hund som han leker med. Genast blev jag orolig. Jag släpper aldrig Maxen ensam med andra djur än Joppe. Joppe skulle aldrig försvara sig själv när det kommer till Maxen. Han är tränad till att inte göra det. Är familjens hund det? Vi har en stor amstaff på 45 kg. Varför? Jo för att vi behöver en hund som tål Maxens hantering av honom. Han sitter på honom, rider gärna på honom även om han inte ska eller får, han slår, han är hårdhänt, han petar honom i ögonen och biter honom i svansen.

 

 

 

Maxen älskar sin hund men han förstår inte att Joppe kan få ont. Det där med att handlingar har konsekvenser är något som Maxen har svårt att få grepp om. Han är inte ensam. Detta är ju ganska vanligt, i alla fall i många av de familjer som jag känner där barnen har ds. Han menar inget illa men det blir ibland hårdare än vad det ska vara. Joppe är stor och tålig. Joppe har vuxit upp med Maxen sedan han bara var några veckor gammal och känner sin brukare väldigt väl. Han vet precis när det är dags att gå undan. Joppe får sällan ont tack vare att han är så stor och av den ras som han är. Vad har familjen för hund? Kan dom verkligen garantera att deras jävla hund inte biter mitt barn? För som sagt så släpper inte jag Maxen ensam med andra djur än Joppe…

 

 

 

Och hur klarar han sig utan sin Joppe? Fan! Tack för att jag precis fick nya saker att oroa mig för! Som att det inte räcker med att jag var orolig som det var för honom! Som att det inte räcker med att de ljuger för mig redan om hur bra han mår och hur bra han har det. För hur ska jag kunna tro på det? Jag har haft Maxen i snart 7 år och jag har ett helvete med att lämna honom till någon. Dagis och skola tar lång tid att skola in honom i. Nya fröknar ignorerar han. Det spelar ingen roll vem som passar honom för han sitter likt förbannat och ropar ledset efter mig genom brevlådan. Men detta ska nu då helt plötsligt ha gått över? Jag vet ju att han är ledsen. Så varför ljuga? Det får mig inte att må bättre. Det får mig inte att känna mig lugnare! Snarare tvärtom!! Och skulle det vara så illa med honom att han redan har gett upp… stagnerat helt… ja då vet jag inte vad fan de har gjort med mitt barn för att göra sönder honom till den milda grad…

 

 

 

Det är jobbigt att tänka på Maxen. Nu vart det plötsligt ännu jobbigare. Jag bad konsulten om att få foton på barnen. Det behöver ju inte vara foton där man kan avslöja vart de är eller med vem de är. Fick till svar att han återkommer imorgon kväll och att han måste fråga sin chef. Det känns absurt. En liten, liten människa vid namn Juan ska alltså bestämma om jag kan få ett kort på mina barn. MINA är nyckelordet i den meningen! Hur kan det vara möjligt att han ska bestämma över om jag ska få se deras ansikten? Jag vill ju bara se att de lever. Vill se att Maxen inte har blivit hundbiten efter att ha lekt lite för hårt med deras hund. Vill se att Kevin ler med ögonen och inte bara med munnen. Vill se Simones ögon tindra så där som de gör när hon är tillfreds. Vill se Didja, min underbara tjej. Men nope, vi får se. Varför? Är det för att Juan måste demonstrera sin sjuka makt? Att han bestämmer huruvida jag ska få ett livstecken på mina fragglar? Fan, till och med kidnappare låter en väl få "proofe of life" eller? Men inte dessa kidnappare kanske.

 

Jag är så orolig för Maxen att jag varje natt vaknar svettig av alla drömmar. Han är precis som alla andra men samtidigt inte alls. Det mesta funkar enkelt och smidigt med honom därför att jag kan hans vanor så väl. För att jag vet vad han vill innan han ens ber om det. För att jag förstår hans tal, hans språk och hans spanska takk som han blandat med tecken han hittat på själv. Men dessa som han är hos. Kan dom något om ds? Förstår de något om ds? Att ha ett barn som Maxen kräver enormt mycket av föräldern. För mig är det inte så jobbigt som många ibland kan tro. Min kärlek till honom gör att jag orkar. Jag klarar att gå igenom både eld och vatten. För honom klarar jag allt. Men dom? Den där familjen som jag inte vet något om. Vad kan dom? Jag vet inte ens om det finns andra barn där. Vet ingenting. Jag hatar socialtjänsten för vad de gör mot honom just nu! Jag kommer aldrig att förlåta!

 

Har de skaffat honom skor? Har de koll på att hans skor provas ut och köps via ortopedtekniska? Troligtvis inte. Jag hatar detta. Att bli fråntagen all kontroll och veta att ingen som tar hand om honom har någon koll alls.

 

Och vart fan är min hund? Hos vilken personal? Och varför tog det dom 12 dagar att säga att de har kvar min hund? Varför fick inte Maxen sin hund? Går inte hans behov först? Han har behov av sin hund. SIN hund och inte någon annan. Så varför satte man honom inte någonstans där han kunde få ha sin hund? Istället satte man honom där det redan fanns hund och han blev av med sin. Hade man gjort samma om han hade haft rullstol? Skitit i att ta med den. För Joppe är lika mycket hjälpmedel för Maxen som en rullstol är för den lame.

 

 

 

Trött på att myndigheter tror att de kan få bete sig hur som helst. Varje dag nu nästan så kommer det fram mer skit om Consolida. Senaste jag hörde var att de inte alls haft avtal med kriminalvården som de tidigare skrivit på sin sida men nu när jag kollade så var det borttaget. Däremot så har de tydligen fakturerat kriminalvården med felaktiga fakturor som blivit krediterade då de inte stämde alls. Hur mycket skit har detta företag att dölja? Och hur i helvete kan Tjörns kommun stå med bland deras referenser? Hur jävla mycket svågerpolitik är det egentligen det handlar om? Om nu den här nya konsulten anser att vi inte ska vara åtskilda kommer han då att våga säga det? Och kanske ännu mer viktigt, kommer Tjörns kommun godta något annat än vad de själv önskar? Och hur kommer det sig att ingen reagerar över alla fel som de gör och inte gör något åt det på en gång? Trött. Nu väntar ytterligare anmälningar till och på Consolida. För de har gjort ännu mera fel. Skadeståndsanspråk lämnas nog i samma veva. Det är verkligen fucked up!!

 

Jag vill veta vart min hund är och när jag får honom tillbaka. Använder de våra kläder och annat också? För än så länge har vi inte fått någonting av det som är vårt där. Vart fan är min hund??

Anonym

Tappar fan hakan i golvet. Må dom brinna i helvete när dom gör så mot min ax. Bara Ninas kille

Svar: Dom gör sönder honom Carina 😥💔
Linda

Anonym

När kommer bebisen?
Hoppas av hela mitt hjärta att allt vänder snart. Det är många där ute som hyser förakt mot soc- och kommunen där detta hänt.
Ge inte upp! På något sätt kommer du vinna denna kampen!!♥️

Svar: Det är ett litet tag kvar för knytet. Vilken vecka jag är i håller jag gärna för mig själv än så länge. Han kommer inte att födas i Sverige enligt planen och heller aldrig sätta sin fot på svensk mark så länge han är under 18... Så för att inte bli fälld till marken av kommunens krokben så behåller jag infon om beräknat datum mm för mig själv.

Tack! Dina ord värmer! 😘
Linda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress